Om Musikquizzen

Musikquizzen er en radioquiz, hvor quizmaster Kenneth K. dyster lytterne i musikviden. Programmet kan høres på DR P4 hver søndag kl. 14-16.

Kategorierne stikker i mange retninger: Nogle quizzer handler om et særligt musikår, andre om en specifik genre og en tredje type om en enkelt kunstner eller gruppe. “Pigerne mod drengene” er en anden tilbagevendende quiztype, hvor det gælder om at svare hurtigere end deltageren af det modsatte køn.

Præmien i Musikquizzen er et personificeret porcelænskrus. På kruset er der angivet deltagerens navn samt det antal rigtige, som deltageren har opnået. Det er et krav, at dder skal være mindst seks rigtige ud af ti mulige svar.

Tidligere blev lytterne belønnnet med en cd for hvert rigtigt svar. Ved det sidste spørgsmål – det såkaldte ekspertspørgsmål – blev der spillet kvit eller dobbelt, hvorved præmien blev 20 cd’er. Siden er tiden løbet fra cd’erne, og præmierne har ændret sig. I en længere periode var gevinsten et eksemplar af Musikquizzen brætspillet.

Musikquizzen er en af DRs mest populære radioprogrammer. Udsendelsen har over 500.000 lyttere hver søndag. Ofte svarer det til, at halvdelen af alle danskere, der har radioen tændt søndag eftermiddag, lytter til Kenneth K. og Musikquizzen.