Musikquizzen brætspil er fejlfrit

Endelig er Musikquizzen kommet som brætspil. Det synes helt naturligt at tage mit radioprogram og gøre det til en leg, du kan tage med hjem i stuen og hygge med i gode venners lag.

Jeg håber, du vil sætte pris på det, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at der ligger mange timers kærlighed i det. Sagt på en anden måde, det har været et sindsygt arbejde at lave det.

Jeg var måske også lovlig entusiastisk på første måde, og fik trumfet igennem at jeg selv skulle lave samtlige spørgsmål til brætspillet.

Det var det skæbnesvangre sekund inden det gik op for mig, at til sådan et brætspil skal der være 350 kort med et spørgsmål i seks forskellige kategorier på hver. Regne-regne.

2.100 spørgsmål i alt.

Av!

Det har taget mange sene nattetimer, men nu er spillet færdigt og ligger på hylderne i Bog & Idé, Toy’s”R”Us og Arnold Busck.

Jeg glæder mig helt vildt til at høre, hvad du synes om det. Når jeg nu selv har lavet alle spørgsmålene, så falder alle *eventuelle* fejl også tilbage på mig – hvilket for så vidt ikke anderledes end hver søndag på DR P3, for det er også mig der laver samtlige spørgsmål til radioprogrammet.

Opdager du en fejl, så må du gerne hjælpe mig ved at sende en mail. Jeg lister alle fundne fejl op herunder, og så kan du også se, hvad andre har fundet af fejl.

Kort #16: Alle svarene er forkerte. Ved en fejl er svarene til kort #1 trykt på bagsiden af kort #16. De fleste spil har fået ilagt et nyt kort #16 som retter denne fejl.

Kort #235: Forkert årstal. Tim Christensens debutalbum “Secrets on Parade” udkom i 2000 – ikke 2005, der er angivet som det “rigtige” svar blandt de tre muligheder 1995, 2000 og 2005 (Tak til Ole Rosenstand Svidt)

Kort #310: Stavefejl. Der er byttet rundt på bogstaverne, så der står “NKTOB” på kortet, hvor der retteligt burde stå “NKOTB” for New Kids On The Block (tak til Tony Scott)

Kort #179: Slåfejl. Det hedder naturligvis ikke “Hvilket sangerinde…”, men selvfølgelig “Hvilken sangerinde…” (tak igen Tony Scott)

Kort #109: Forkert årstal. Spørgsmålet lyder: “På hvilket spillested gav R.E.M. deres første danske koncert?”. Svaret lyder: “Saga i København, 1988”. Årstallet – som er bonusinfo – er dog forkert. Koncert fandt sted d. 9. juni 1989. (tak igen igen Tony Scott) [som kuriosum lyder ekspertspørgsmålet på kort #78 således: “Hvornår spillede R.E.M. første gang i Danmark?”. Her er svaret rigtignok angivet til: “1989”…]

Kort #109: “Hvad hedder guitaristen i Guns N’Roses?”, lyder spørgsmålet i kategorien “Blandet”. Svaret er angivet som værende “Slash”, og det er nok også, hvad de fleste ville svare. I forhold til at spørgsmålet er formuleret i nutid så er dette strengt taget ikke er rigtigt, for den nutidige udgave af Guns N’Roses har Ron “Bumblefoot” Thal og DJ Ashba på lead guitar og Richard Fortus på rytmeguitar. (Tak igen igen igen til Tony Scott)

Kort #28 – kategorien 90’erne: “Den kvindelige del af Eurythmics udsendte i 1993 albummet Diva. Hvad hedder hun?”. Fejl i bonusinfo: Diva albummet er strengt taget fra 1992. (Tak Ole Rosenstand Svidt)

Kort #208, kategorien dansk: Hvilken gruppe udsendte i 1990 albummet Hvide Løgne med bl.a. singlen Den Bedste Tid? Fejl i bonusinfo: Albummet er strengt taget fra 1989. (Tak Ole Rosenstand Svidt)

Kort #2 – “You’ll Never Walk Alone” er slagsang for flere klubber end blot Liverpool, som er angivet som svar, bl.a. Glasgow Celtic.

Kort #117 – “If Tomorrow Never Comes” er oprindeligt indspillet af Garth Brooks, og Ronan Keating har indspillet den som en Cover Version. På kortet står det angivet som et Ronan Keating nummer. (Tak Mette Fossing)